Ilija, Filip i Aleksandra u četvrtfinalu

Ilija Bozoljac i Filip Krajinović igraju dobro ove nedelje i stigli su danas do četvrtfinala u Indiji, odnosno Kazahstanu.

Ilija+Bozoljac+AEGON+Championship+Qualifying+cDwmY7d-5IYlIlija Bozoljac, pobednik prošlonedeljnog čelendžera u Kalkoti, nastavlja sa pobedama i na čelendžeru u Nju Delhiju, nagradnog fonda 100.000 dolara. Na startu turnira bio je bolji od domaćeg igrača Ramanatana, a danas od Egipćanina Muhameda Safvata, 6-4, 6-1. U prvom setu je Ilija sačuvao sve četiri brejk lopte, a iskoristio jednu i dobio uvodni set. U drugom je brzo stigao do 4-0 i lagano meč rešio u svoju korist. Ovim pobedama Bozoljac je obezbedio povratak u top 200, oko 190. mesta. Za plasman u polufinale koji bi ga pomerio do otprilike 180.mesta, protivnik će biti Ilja Marčenko.

konacno-medu-velikima-filip-krajinovic-1337966922-166934U Astani, na turniru nagradnog fonda 75.000 dolara nastupa Filip Krajinović. Filip je na startu bio bolji od Burija, rezultatom 7-6 (0), 6-2, a danas je savladao petog nosioca, Flavija Ćipolu iz Italije, 6-4, 6-1. Ovaj plasman će ga pomeriti samo par mesta unapred na listi, a eventualni plasman u polufinale bi mu doneo skok na oko 225. mesta. Nakon ovog turnira, Krajinović odlazi u Aziju, gde će na seriji čelendžera pokušati da sakupi poene za povratak u top 200, a zatim i više. U paru, sa Goranom Tošićem, ispao je na startu turnira, u konkurenciji dublova.

 

Aleksandra Krunić, LINC 2013Prvi nosilac turnira kategorije 25k Aleksandra Krunić, stigla je kroz dramu do četvrtfinala turnira u Švajcarskoj. Laganom pobedom 6-1, 6-1 dobila je na startu turnira Parizas Dijaz, a danas je tek u taj brejku trećeg seta dobila kvalifikantkinju Kseniju Knol. Krunić je stigla do brejka sredinom seta i čuvala ga do kraja , a u istom ritmu nastavila je i u drugom. Startni brejk je ispustila i pala u negativnu seriju pa je Knol odvela meč u treći set. I tu je Krunić stigla prva do brejka, ali ga je ispustila i čak je Knol stigla do prilike da odservira za meč. Aleksandra vraća brejk i u taj brejku, nakon 8-6, stiže do pobede i plasmana u ćetvrtfinale, gde će igrati najverovatnije protiv Timee Bačinski. Ovo je Aleksandri tek drugi put u sezoni da je vezala dve pobede na turniru, a dobar rezultat je može vratiti u top 140. U dublu igra sa Sadiković i plasirale su se u finale.