Finala za Olgu Danilović i Marka Miladinovića u Francuskoj

Srpski juniori Olga Danilović i Marko Miladinović prošle nedelje igrali su u finalu juniorskog turnira u Francuskoj. I za Marka i za Olgu, ovo je bio treći turnir ove sezone i drugo finale.

Na turniru u Bolije Sur Meru G1 kategorije Olga je bila postavljena za 1. nositeljku. Ipak, u finalu je od srpske teniserke bila bolaj braniteljka titule, Katarina Zavatska iz Ukrajine. Danilovićeva je izgubila sa 6-4 3-6 0-6.
Ukrajinka je prošle godine bila 13. juniorka sveta, a onda s eviše posvetila seniorima uspela da ove gdoine osvoji tunrir 15k kategorije i sada se nalazi na 370 mesta na WTA listi.

U konkurenciji parova Olga je stigla do polufinala zajedno sa Leom Bošković iz Hrvatske. Njih dve su bile 1. nositeljke ali su izgubile od britansko-nemačkog tima Kolins-Niemer, sa 2-6 0-6.

Olga je ove sezone odigrala samo tri juniorska turnira zbog povrede koju je doživela u Australiji, kada je sigurnim korakom bila na putu ka svom prvom juniorskom Gren Slem četvrtfinalu u singlu. Ipak, nakon toga je osvojila duplu krunu na turniru G1 kategorije u Španiji i prvi put se našla među 10 najboljih na juniorskoj listi. 

Marko Miladinović je takođe odigrao samo tri juniorska tunrira ove sezone, sva tri G1 kategorije. Prvi je osvojio, na drugom stigao do četvrtfinala a sada je igrao ponovo finale. Na oba turnira na kojima je poražen, izgubio je od istog tenisera – Alena Avidžbe iz Rusije, koji je oba turnira i osvojio.
U finalu, Miladinović koji je bio postavljen za drugog nosioca,  poražen je od strane sedmog,  sa 4-6 3-6.

Ovaj uspeh će Marku doneti novi napredak na juniorskoj listi i biće na korak od 20 najboljih.