Finala za Doroteju i Teodoru

Teodora MircicNa ovonedeljnim ITF turnirima za žene, srpske predstavnice beleže dobre rezultate na fjučersima.

U svom trećem polufinalu u Šarm El Šeiku za redom, Doroteja Erić obezbedila je plasman u finale ovog turnira pobedom nad Ting Fei Đuaniz Tajpeha 7-6(2) 6-3.  Doroteji je ovaj egipatski grad poput Antalije za Jovanu Jakšić. Ovo joj je peti nastup na turnirima u Šarm El Šeiku, a igrala je i jedno finale u februaru. Nakon što je pobedila četvrtu i petu nositeljku, Erić, koja je sedmi nosilac, igraćei sa trećom nositeljkom turnira, Martinom Kubickovom iz Češke. Njih dve su se već sastajale i Doroteja vodi 1-0.
Srpkinji je ovo četvrto finale u karijeri i potencijalno prva titula. Doroteja je nakon uspeha u 2011. i dobrih rezultata na jačim ITF turnirima, kada je bila na pragu ulaska među najboljih 300 na WTA listi, zbog povrede igrala jako malo turnira i našla se čak van 800 najboljih na svetu. Sada je na pragu ponovnog ulaska u top 500.

U isto vreme na turnirima u Heraklionu, u Grčkoj,  igrale su Teodora Mirčić i Tamara Čurović.
Tamara nije uspela da odbrani prošlogodišnje finale porazom u četvrtfinalu, dok je Teodora izborila plasman u finale i singla i dubla.
Teodori je ovo šesto finale u pojedinačnoj konkurenciji i potencijalno treća titula, dok joj je u konkurenciji parova čak 43! Do sada je osvojila čak 27 ITF titula u dublu.
U finalu, Teodora će igrati sa Bugarkom Aleksandrom Karamanolevom.

Što se naredne nedelje tiče, u kvalifikacijama za turnir kategorije 25k u La Marsi, u Tunisu,  nalaze se Natalija Kostič, njena potencijalna protivnica u drugoj rundi  Marina Kačar i Ana Veselinović.
Tamara i Teodora ostaju u Heraklionu dok će Jovana Jakšić za promenu biti direktno u glavno žrebu jedne 25-ice, i to u Poka Riki u Meksiku.