Finala za Đerea, Kecmanovića i Spremo

Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Milana Spremo nisu uspeli da podignu trofej namenjen pobedniku na svojim turnirima prošle nedelje. Najbliži tituli bio je Laslo Djere koji je igrao na čelendžeru u italijanskoj Vićenci, nagradnog fonda 43. 000+H ali je ipak u finalu slavio Madjar Fuscovics rezultatom 6-4, 6-7(7), 2-6.

                                                

Laslo je bio nadomak trijumfa, imao je dve meč lopte u drugom setu, prvu pri rezultatu 6-2, 6-5 kada je  servirao i vodio 40-30 a drugu u tajbrejku drugog seta kada je vodio 7-6 i imao dva servisa. Nažalost, Djere nije uspeo da se domogne jednog od najvećih trofeja u svojoj krijeri i meč je otišao u treći set. Odlučujuću deonicu bolje otpočinje protivnik kada oduzima našem teniseru prvi servis gem i održava prednost do kraja.

Ovim finalom Laslo je skočio za 12 mesta na ATP listi i trenutno zauzima 123. mesto ali nova lista izlazi tek nakon završetka Rolan Garosa tako da može doći do manjih promena do tada.

Miomir Kecmanović nije uspeo da ponovi prošlonedeljni uspeh u Antaliji i okiti se još jednom titulom u nizu, ali svakako plasmanom u finale pokazuje da će u skorije vreme ostvarivati sve zapaženije rezultate ne samo na fjučersima nego i na turnirima jače kategorije. U finalu je bio bolji Belgijanac Cagnina (623. na ATP listi a do pre dve godine 255.) rezultatom 3-6, 4-6.

Miomira sledeće nedelje očekuje nastup na juniorskom Rolan Garosu gde je prvi nosilac.

Milana Spremo je veoma dobro startovala svoj povratnički turnir nakon sedam meseci pauze igranja. Na fjučersu u Nišu ona je stigla do finala u kome je nažalost morala da preda meč protivnici zbog povrede, pri rezultatu 1-6, 0-3 u korist Slovakinje Sandre Jamrichove. Plasmanom u finale Milana je nagovestila da se polako vraća u staru formu, a koliko će zaista moći nakon ove predaje videćemo tekuće nedelje na turiniru u Banja Luci gde je još uvek prijavljena.