Ferer i Conga u polufinalu Abu Dabija

Na otvaranju 6. izdanja tradicionalnog egzibicionog turnira u Abu Dabiju svoje mečeve odigrali su Stanislas Vavrinka i David Ferer, odnosno Endi Mari i Žo-Vilfrid Conga.

Prvi na teren izašli su Vavrinka i Ferer.  Švajcarski teniser je odlično otvorio meč, stekao brejk i došao u poziciju da servira za prvi set na 5-4. Međutim, kada je bio na dva poena od osvajanja uvodnog seta njegova igra se raspala, što iskusni Ferer naravno koristi, vraća brejk i osvaja prvi set sa 7-5.  Španac se nije zaustavio do samog kraja i rutinski je meč priveo kraju sa 6-1.

Odmah nakon njih na teren su izašli Conga i Mari. Ovo je prvi meč za Britanca nakon tromesečne pauze zbog povrede. Oba tenisera su sjajno odigrala ceo prvi set, ali je nakon velike borbe prvi set pripao francuskom teniseru sa 7-5. Mari je drugi set otvorio brejkom i bio na pragu da povede sa 2-0, ali je Conga tada podigao nivo igre, vratio brejk i napravio novi za vođstvo od 3-1. Tu prednost je održavao do kraja seta i meča, da bi ga i osvojio sa 6-3.

Sutra su na programu polufinalni mečevi. David Ferer će se sastati sa zemljakom Rafaelom Nadalom, a Conga sa braniocem titule – Novakom Đokovićem.

Ferer-Abu-Dabi