FC: Srpkinje spremne za veliku borbu!

Fed kup tim Srbije (Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić) odradio je juče prve treninge u Budimpešti u okviru predstojećih mečeva Evro-afričke zone za plasman u baraž za plej of i popunu Svetske grupe “B”. Tim Srbije je trenirao u Syma Centru i u izuzetno pozitivnoj atmosferi dočekuju predstojeće takmičenje. Prvi meč u Budimpesti naš tim igra u sredu protiv selekcije Austrije sa početkom od 16 časova.

Meč otvara singl susret u kome će se sastati druge table (drugi singl igrač reprezentacije), nakon ovog singla sledi meč prvih tabli (singl igrači broj 1), nakon drugog singla biće odigran i dubl meč. Kako je najavljeno prvi singl meč igraće Ivana Jorović (WTA 302) protiv Barbare Has (WTA 303) sa kojom se Ivana sastala jednom, u finalu turnira u Indiji (50k) gde je bila ubedljiva jer je dobila taj meč sa 6-2, 6-2. Drugi meč u singlu igraće Aleksandra Krunić (WTA 78) i Patricija Majr-Ajhlajtner (WTA 123) sa kojom se Krunićeva do sada nije sastajala na zvaničnim turnirima, a igrale su jedna protiv druge krajem prošle godine u šamiponatu Francuske kada je Majr slavila sa 7-5, 6-0, ali taj meč nije merodavan. U Fed Kup timu Srbije se pored Aleksandre i Ivane nalaze Vojislava Lukić (WTA 395) i Doroteja Erić (WTA 426), dok se u timu Austrije pored Majr- Ajhlajtner i Has nalaze i Julija Graber (WTA 753) i Sandra Klemenčić koja nema WTA renking u singlu, ali je u ovom timu kao dubl igračica jer se nalazi na 140. mestu WTA liste u toj konkurenciji.

Na takmičenju u Budimpešti učestvuje 16 timova, a naša reprezentacija voljom žreba nalazi se u grupi “A” u kojoj će snage odmeriti sa selekcijama Austrije i Mađarske. Za domaći tim igraju Timea Baboš (WTA 93), Reka – Luca Jani (WTA 290), Dalma Galfi (WTA 615) i Ana Bondar (WTA 651).
Prvoplasirani tim iz grupe “A” odlazi u baraž koji je na programu u subotu 07. februara i u kome će se  boriti sa pobednikom grupe “D” za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe 2 koji je na programu 18. i 19. aprila 2015. godine.