Fed Kup – Borba za opstanak: Srbija vs Rumunija

U subotu i nedelju u Bukureštu se igra meč između domaćina Rumunije i Srbije za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kupa. Najtežeg protivnika izvukli smo na žrebu pa nam sada predstoji velika borba ovog vikenda u Bukureštu.

Naše teniserke veruju da mogu da savladaju Rumunke koje igraju na domaćem terenu i koje po sastavu zaslužuju da budu u višem rangu takmičenja, što potvrđuje i izjava Bojane Jovanovski:

srbija-bukurest-kzn“Mislim da nam predstoji neizvesan vikend tokom koga ćemo se sa puno motivacije boriti za pobedu nad Rumunkama. One po kvalitetu mogu ravnopravno da se nose sa selekcijama koje se nalaze u A grupi Fed kupa i svakako da su protivnik koji zaslužuje mesto u višem rangu. Ipak, pobednik može biti samo jedan i mi ćemo dati sve od sebe da na kraju to bude Srbija”, rekla je Jovanovski.

Najmlađi član našeg tima, Nina Stojanović veruje da će nijanse odlučiti pobednika. Nina je protiv Kanade donela poen Srbiji u dublu zajedno sa Jovanom Jakšić. Evo šta kaže mlada srpska teniserka:

“Biće to veoma težak i neizvesan meč u kome će sigurno nijanse odlučiti pobednika, a srce svih nas želi da to bude Srbija i verujemo da će to tako i biti. Ukoliko budem imala priliku da se ponovo nađem na terenu i borim za poen Srbije, daću sve od sebe za pobedu”, rekla je Nina.

“Atmosfera u timu je sjajna, vlada pozitivna energija, trenira se punom snagom, jednostavno želimo pobedu”, dodala je Stojanović.

Tim Srbije u duelu sa Rumunijom predvodiće Ana Ivanović, koja ova sezone već ima dve WTA titule i koja veruje da će timskim duhom uspeti da nadigraju Rumunke.

Očekuje nas težak duel za opstanak u Svetskoj grupi. Rumunke su jake protivnice, Simona Halep je u sjajnoj formi, ali mislim da borbenošću i timskim duhom možemo da pobedimo“, rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare.

Iako nije dovoljno trenirala na šljaci, osvajačica Rolan Garosa iz 2008 vrlo dobro poznaje ovu podlogu i kaže da obožava da igra na njoj.

“Sada je sezona na šljaci, sve je brzo došlo, nisam imala vremena da dovoljno treniram na šljaci, ali volim da igram na toj podlozi, i mislim da imam dovoljno vremena da uđem u ritam”, rekla je Ivanovićeva. 

Sve bolja Jovana Jakšić sa puno optimizma dočekuje ovaj vikend. Ona kaže da je zalečila povredu koja ju je mučila na turnirima u Montereju i Katovicama.

“One su jak tim, biće teško, naročito zato što meč za opstanak u Svetskoj grupi i još se igra na njihovom terenu. Ja nijednog momenta ne sumnjam da ćemo dobiti, verujem u devojke i naš tim. Imamo pozitivnu energiju, daćemo sve od sebe”, rekla je Jakšićeva.

Tim Srbije predvodiće Ana Ivanović, a tu su još Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić i Nina Stojanović. Sa druge strane, Rumunke predvodi top 5 teniserka Simona Halep, tu su još Sorana Kirstea, Monika Nikulesku i Irina Kamelija-Begu.

Šta Vi mislite, može li Srbija da savlada Rumuniju u Bukureštu ovog vikenda?