Elizabeta i Luka prvaci Srbije!

Luka_Sucevic

Na terenima Impuls Hola u Beogradu završeno je Dvoransko seniorsko prvenstvo Srbije 2013. godine.

U muškoj konkurenciji, u borbi za trofej sastali su se Luka Sučević i Dušan Vukićević. Posle velike borbe i tri odigrana seta, do trofeja je stigao  Luka rezultatom 2-6, 7-6(4), 6-2.

Pehare su finalistima i trećeplasiranom Stevanu Jevđiću uručili predsednik UO TSS Toplica Spasojević i gradski sekretar za sport i omladinu grada Novog Sada Predrag Svilar.

Stevan Jevđić i Predrag Marjanović osvojili su treće mesto.

Luka Sučević, novi dvoranski seniorski prvak Srbije, za mnoge je napravio iznenađenje osvajanjem titule, ali on sam kao da je očekivao ovakav rasplet državnog prvenstva. Rođen 11. avgusta 1996. godine u Beogradu, tenisom je počeo da se bavi kada je napunio sedam godina i samo deset godina kasnije stigao je do zapaženog rezultata.

Ove godine igram zaista dobro. Poslednja dva meseca baš sam u formi i, iskreno, nadao sam se da mogu stići do vrha. Ne, ne mislim da zvučim prepotentno, samo sam verovao u sebe. Uostalom, igrao sam jedno finale ITF turnira u Mostaru i jedno polufinale ITF u Holandiji. To me je učvrstilo u uverenju da mogu na ovom državnom prvenstvu da zabeležim dobar rezultat. – kaže Luka.

Sučević do sada nije imao nekih zapaženijih rezultata. Par četvrtfilala i jedno polufinale u kategoriji šesnaestogodišnjaka. Ali, sledeće godine smatra da će imati više uspeha.
Luka je šest godina trenirao na terenima TK 11. april, sada je član TK Đukić. Svestan je svojih dobrih, ali i malo lošijih teniskih osobina.

 Dobar mi je servis i bekhend, moram da radim mnogo više na forhendu (dubini) i na kretanju. Naravno, i ovo što dobro radim, moram da dignem na još viši nivo. Imam želju, imam dobrog trenera i zato smatram da ću još napredovati. Trenutno, želja mi je da sledeće godine uđem u TOP 100 najboljih juniora i da igram juniorske gren slemove.

Za Luku ova sezona još nije završena.

Za par dana idem u Hrvatsku na ITF turnir, a onda sledi kratak odmor pa priprema za sledeću sezonu. Još nismo moj trener i ja napravili kompletan plan turnira u narednoj godini, ali neki okvirni plan posatoji. U svakom slučaju ja ću se dobro spremiti. Ova titula mi je značajna jer sam video gde sam, video sam i svoje mogućnosti, a da ne govorim o samopouzdanju i iskustvu koje sam stekao igrajući ovo prvenstvo.
Nameravam da se u narednoj sezoni više posvetim turnirima u organizaciji ITF do 18 godina i možda ću malo da se oproban na fjučersima, a za dve godine, po planu koji smo napravili moj trener Gojko Stamarević i ja, igraću uglavnom fjučerse.
Treniram četiri do pet sati dnevno, putujem na turnire i teško nalazim vremena za učenje, ali sam ipak zadovoljan jer nekako stižem sve obaveze da uklopim

Luka pohađa Srednju turističku školu u Beogradu, naravno vanredeno, jer zbog treninga i poutovanja i nastupa na turnirima nije u mogućnosti da redovno prati nastavu.
Novi seniorski prvak Srbije za sada nema sponzora i iskreno se nada da će ovim uspehom skrenuti pažnju na sebe i zainteresovati nekog da ga sponzoriše. A što se tiče uzora, sve je jasno.

“Naravno, Novak Đoković. Uh, kada bih mogao da imam Noletovu mentalnu snagu… – zaključio je Luka.

Elizabeta_Bauer_s

U ženskoj konkurenciji, u borbi za trofej sastale su se Mina Marković i Elizabeta Bauer. Kod rezultata 2-2 u prvom setu Mina je iskrenula zglob leve noge, meč je nakon intervencije fiziotarapeuta nastavila, ali zbog bolova koji su bili sve veći kako je meč odmicao Markovićeva je morala predati meč kod vođstva Bauerove 5-3 u prvom setu.

Šampionka Srbije 2013. u konkurecniji seniorki postala je Elizabeta Bauer, članica TK Žak iz Sombora.Pehare je trećeplasiranim Sari Grubač i Isidori Pejović, kao i finalistkinjama Mini Marković i Elizabeti Bauer uručio sportski direktor TSS Aleksandar Bolić. 

Mala igra reči. Elizabeta Prva. Naime, ovogodišnja prvakinja Srbije na Dvoranskom seniorskom prvenstvu države postala je Elizabeta Bauer, devojka koja je i imala sreću, ili nesreću, da joj protivnice u četvrtfinalu i finalu zbog povreda predaju mečeve. No i pored toga Elizabeta je sasvim zasluženo stigla do titule.

 I meni je malo neugodno što sam u četvrtfinalu protiv Eme Polić i sada u finalu protiv Mine Marković do pobeda stizala zbog peha protivnica, ali to je sport. Verujte, i ja bih više želela da sam i ta dva meča dobila dobrom igrom. Naravno, presrećna sam zbog ovog uspeha, tim pre što se baš nisam nadala da ću osvojiti titulu. Jer, zbog obaveza na Pravnom fakultetu u Novom Sadu nisam baš trenirala kako treba i koliko moram.

Iznenađujuće malo, zapravo, trenira Elizabeta.

Treniram između 1,5 i 2 sata dnevno. Trener mi je brat Darko. On me je i uveo u tajne ovog sporta. Nisam imala neke veće uspehe do sada. Na ETA rang listi do 14 godina bila sam u Top 20, u kategoriji do 16 godina nastupila sam na par turnira, zatim sam igrala fjučerse, bila rangirana oko hiljadite pozicije. Svesna sam da moram mnogo više da treniram i svakako ću sve učiniti da nađem vremena, ali obaveze na fakultetu su mi, trenutno, prioritet. Međutim, tenis je moj život i sve ću učiniti kako bih više trenirala, a onda sam sigurna i da će uspesi biti značajniji.

Elizabeta je rođena u Novom Sadu 14. januara 1994. godine, a tenis je počela da igra sa četiri godine. Nikada se ne zadovoljava postignutim. Želi da napreduje i svesna je da mora mnogo da uči i radi.

Moj najbolji udarac je, svakako, forhend. Kod tog udarca sam najsigurnija, bekhend mi je za nijansu slabiji, a morala bih da popravim fizičku stranu svoje igre. Tu prvenstveno mislim na kondiciju. Što se tiče uzora, to je Serena Vilijams. Volim da je gledam kako igra. Fenomenalna je.

Elizabeta je izuzetno skromna devojka. Sa relativno malo rada postigla je dosta. Mnogo više očekuje od sebe ako bude trenirala bar kao njene rivalke, a to je najmanje po četiri sata.

Probaću. Ova titula mi je veliki podstrek. I za mene i za mog brata koji je najzaslužniji za moj uspeh.

IZVOR:TSS