Dušan u drugom kolu Baštada

Drugi reket Srbije, Dušan Lajović, uspeo je da se plasira u drugo kolo ATP turnira u švedskom gradu Baštadu savladavši iskusnog španskog tenisera Alberta Montanjesa u tri seta, 6-3, 1-6, 7-6 (4).

Dušan je dobro ušao u meč, bio je siguran na svom servisu i uz to konstantno pretio brejkom u skoro svakom gemu na servis protivnika. Međutim, do prvog brejka je stigao tek u osmom gemu iskoristivši svoju četvrtu brejk loptu, da bi u narednom gemu na svoj servis prvu deonicu meča priveo kraju sa 6-3, iskoristivši drugu set loptu.

U drugu deonicu je ušao nesigurno, što je prouzrokovalo ograman pad u igri i omogućilo Montanjesu da sa svega jednim izgubljenim gemom osvoji drugi set. Loš niz nastavio se i na startu odlučujućeg seta time što mu je protivnik oduzeo servis po treći put u meču, ali ovoga puta Dušan je zaigrao bolje,  uspeo da vrati servis i izjednači na 1-1. Iako je Dušan igrao bolje tokom celog seta i u jednom trentku imao čak i dve meč lopte, ishod celog meča morao je biti odlučen u taj-brejku, koji je Dušan osvojio sa 7-4 i ovaj uzbudljiv meč priveo kraju.

U narednoj rundi Lajović će se sastati sa četvrtim nosiocem Ježijem Janovičem koji je bio slobodan u prvom kolu.