Dupla kruna za Olgu Danilović!

Najbolja srpska juniorka Olga Danilović osvojila je titule i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova na juniorskom turniru u Španiji G1 kategorije
Ovo je za Olgu najvredniji trofej u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji, dok je, naravno,  u konkurenciji parova treći, posle Rolan Garosa i Orindž Boula.

Srpska juniorka bila je postavljena za 1. nositeljku, a turnir u Viljeni je osvojila veoma dominantno, bez izgubljenog seta.
U finalu, Olga je savladala 2. nositeljku, Evu Guerero iz Španije. Danilovićeva je slavila sa 7-5 6-3, i to je jedini meč na turniru u kom je izgubila više od 4 gema!
U tesnom prvom setu bio je dovoljan jedan brejk da se odluči kome će pripasti, dok je u drugom Olga gubila 0-3, a onda vezala 6 gemova u nizu i zasluženo slavila.

U konkurenciji parova, u timu sa Irinom Kantos iz Nemačke , kao 2. nositeljke osvojile su turnir pobedivši 3. nositeljke, norveški par Malena Helgo / Astrid Brun.
Rezultat je bio 7-6(4) 6-2 za Srpkinju i Nemicu. 

Ovo je bilo 10. finale u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji za Olgu, a 2. na turnirima G1 kategorije, i ukupno 7. titula.
U konkurenciji parova, ovo joj je bilo 11. finale i 9. trofej.
Zanimljivo je da je od toga ovo bio 5. put da je u obe konkurencije stigla do finala na istom turniru, a čak 4. da je uspela da osvoji duplu krunu.

Kako je prošle godine izgubila u polufinalu obe konkurenciije, poeni koje je je sada zaradila najverovatnije će je po prvi put dovesti među 10 najboljih na ITF juniorskoj listi.