Dubl titula za Jandrića u Egiptu

Srpski teniser Darko Jandrić i Enrike Lopez Perez iz Španije, pobednici su turnira u Egiptu (Šarm el Šeik, $10.000) u konkurenciji dublova. Oni su u finalu sa 6-3, 6-4 bili bolji od prvih nosilaca turnira, Lukasa Mugevičiusa iz Litvanije i domaćeg tenisera, Muhameda Safvata.
Darko Jandic i Enrique Lopez Perez Sarm el Seikh 2016 dubl titula
Ovo je bilo osmo finale za Jandrića, a četvrta titula u karijeri. Prvu titulu osvojio je 2014. godine na turniru u Beogradu u paru sa Mikijem Jankovićem, a prošle godine osvojio je dve titule u Antaliji, jednu u paru sa Aleksandrom Bublikom iz Rusije, a drugu sa Tomislavom Brkićem iz Bosne i Hercegovine.
Jandrić se trenutno nalazi na 511. mestu ATP liste u dubl konkurenciji, a sa bodovima koje je osvojio na ovom turniru zabeležiće novi renking karijere i biće oko 457. mesta (najbolji renking 468. mesto).
Srpski teniser će i ove nedelje igrati u Egiptu. Protivnik u prvom kolu singla biće mu teniser sa kojim je osvojio titulu, Enrike Lopez Perez. Španac je postavljen za 3. nosioca i nalazi se na 430. mestu ATP liste, dok je srpski teniser 1004. teniser sveta. Ovo će im biti prvi međusobni duel. U dubl konkurenciji, Jandrić će igrati u paru sa Višnuom Vardanom iz Indije. Postavljeni su za treće nosioce, a protivnici u prvom kolu biće im domaći teniseri, El Salali i Muhamed Hatem.

SOHO SQUARE EGYPT F1 MEN’S FUTURES, Sharm El Sheikh, Egypt, $10.000, šljaka:
Dubl:
1. kolo:
Jandrić/Lopez Perez (SRB,ESP, 2) – Braun/De Valk (GER,NED) 6-3, 6-4
1/4 finale:
Jandrić/Lopez Perez (SRB,ESP, 2) Orlov/Taweel (UKR,EGY) 6-1, 6-3
1/2 finale:
Jandrić/Lopez Perez (SRB,ESP, 2) – Ingarao/Massara (ITA,ITA) 6-2, 6-2
FINALE:
Jandrić/Lopez Perez (SRB,ESP, 2) – Mugevicius/Safwat (LTU,EGY, 1) 6-3, 6-4