Draginja Vuković preko najvećeg finala u karijeri do najboljeg ranga

Srpska teniserka Draginja Vuković nastavlja sa odličnim rezultatima na turnirima G1 kategorije u Južnoj Americi. Ove nedelje srpska juniorka uspela je da se plasira u svoje prvo finale ove kategorije u pojedinačnoj konkurenciji i obezbedila prodor među 100 najboljih na juniorskoj ITF listi po prvi put.

Nakon što je pre dve nedelje prvi put igrala finale G1 kategorije u konkurenciji parova, Draginja je sada uspela da se plasira u svoje prvo polufinale, a zatim i finale u pojedinačnoj konkurenciji na turniru u Paragvaju.
Srpska teniserka je na putu do finala izgubila samo jedan set i usput  pobedila 6. i 7. nositeljku turnira.
U finalu, protivnica joj je bila polufinalistkinja Orindž Boula, Vitni Osuigve iz Amerike. Petnaestogodišnja Amerikanka je na putu do finala pobedila 1. i 4. nositeljku a u finalu bila bolja od srpske teniserke u dva seta, sa 6-3 6-2.

Draginja će se zahvaljujući ovom uspehu konačno naći među 100 najboljih na ITF listi od ponedeljka. Prošle nedelje je bila na korak od top 100, kada se našla na 102. mestu, ali ove je pala na 112. jer je krajem januara branila titulu i finale sa G4 turnira od prošle sezone. Od ove nedelje, pa sve do aprila, Draginja ne brani nikakve poene sa juniorskih turnira, tako da će imati priliku da napreduje još na listi. Ako nastavi sa ovakvim rezultatima na G1 i G2 turnirima, bez problema će se brzo probiti i među 50 najboljih, kako bi tokom sezone šljake imala direktan plasman u glavne žrebove GA turnira i Gren Slemova.

Ovonedeljni G1 turnir u Lambareu igrao se na šljaci., a naredne nedelje Vukovićeva takođe ostaje u južnoj Americi, tačnije u Sao Paolu gde će se igrati Banana Boul, iste kategorije i podloge.