Doroteja Erić ispustila pobedu

Doroteja Erić - NOTO 2013

Srpska teniserka Doroteja Erić je danas u ranim jutarnjim časovima izgubila meč drugog kola turnira kategorije 25k u Fuketu, protiv Kai Čen Čang sa Kineskog Tajpeha. Posle dva i po sata borbe, bilo je 6-4 6-7 6-4 za teniserku koja je iskoristila zaštićen renking kako bi igrala u glavnom žrebu.

Doroteja je vodila dugu borbu sa protivnicom, koja se, kao i ona, vraća posle povrede, mada je odsustvo naše teniserke bilo kratkotrajnije.

U drugom setu se igrao gem za gem, uz po jedan brejk, a u taj brejku je Erićeva zaostajala 4-1, ali je to nije obeshrabrilo, već je preokrenula na 4-6 i iskoristila drugu set loptu za treći set.

U trećem setu je odmah na startu doživela brejk, ali ga je vratila oduzevši servis sa nulom. Kasnije je čak imala i vodstvo od 4-2 uz servis, ali joj ni to nije bilo dovoljno da završi meč protiv daleko iskusnije protivnice, koja je na kraju vezala 4 gema za pobedu i prolazak u četvrtfinale svog prvog turnira u godini.

Kai Čen Čang je nekada bila 82. teniserka, a pre dve godine je u Osaki igrala prvo i jedino WTA finale koje je izgubila od Heder Votson.

Ovaj rezultat ne bi trebao da obeshrabruje, jer je u ovom meču Doroteja pokazala da se uzdiže u formi, i da je povreda, koja ju je ponovo zadesila u trenutku kada joj je karijera bila u naglom usponu, sada već iza nje.

Doroteja Erić - NOTO 2013Ona je prošle godine sjajnim partijama u finišu sezone stigla nadomak top 200, i ove godine je igrala polufinale i četvrtfinale dve veoma jake 25-ce u Francuskoj, kada ju je zadesila povreda koja ju je odvojila od terena skoro pola godine.

Pokušala je ona da igra, ali bez uspeha. Izgubila je u drugom kolu Edgbastona od Marcinkevičeve, prvo kolo kvalifikacije za 100k u Marseju, kada je predala Katažini Kavi, a i nedavno je izgubila u prvom kolu turnira 50k kategorije.

I sledeće nedelje će igrati u Fuketu, i nadamo se već boljem rezultatu tada, i da će nastaviti onim putem kojim je krenula pre povrede.