Dimitrov u tri seta pobedio Filipa

Branilac titule u Akapulku i deseti igrač sveta, Grigor Dimitrov, uspešno je startovao na turniru, nakon što je u tri seta savladao srpskog igrača, Filipa Krajinovića, 6-3, 5-7, 6-0.

filip-krajinovicFilip je meč počeo brejkom u gemu gde je Bugarin odservirao tri duple servis greške, ali je Dimitrov odmah vratio brejk i još jednim rutinski stigao do seta, odserviravši za isti.

Drugi set počeo je dvadesetominutnim gemom u kome je Filip spasio deset brejk lopti i osvojio servis, što nije uspeo u petom gemu. Odmah se vratio Filip, a brejkovi su se ređali. Jedan više napravio je Bugarin i servirao za pobedu. Spasio je Filip meč lopte, napravio brejk i vezao tri gema i meč odveo u treći set.

Kada se očekivalo da momentum pređe na stranu Krajinovića, on je odigrao očajno i bezvoljno. Odmah je pretrpeo brejk, a gemovi su se nizali na konto Bugarina koji protivniku nije prepustio ni gem do kraja! Filip je pokazao zašto još nije ostvario potencijal, jer u poslednja dva gema gotovo da nije hteo ni da udari lopticu, a u prilog tome ide i činjenica da je u celom setu osvojio samo pet poena!

Filipa sada očekuje meč Dejvis kupa u Kraljevu. Prostora za osvajanje poena imaće u martu, a u aprilu ga čeka odbrana dva fjučersa, finala i polufinala čelendžera.