Bojana sigurno do 2. kola

Prvu pobedu za Srbiju na ovogodišnjem Indijan Velsu u glavnom žrebu zabeležila je Bojana Jovanovski. Ona je na startu turnira sa 6-3, 6-4 savladala Kiki Bertens nakon 95 minuta tenisa. Bojana je tako pekinula niz od četri vezana poraza, pa će za plasman u 3. kolo igrati sa Belinom Benčić (31. nosilac).

rsz_bojana-jovanovski

Duel je počeo sigurnim servisima, a onda je Bojana napravila brejk za 3-1, a zatim novi za velikih 5-1. U daljem toku seta Holanđanka je uspela da vrati jedan brejk, smanji rezultat na 5-2, ali u nastavku nije uspela da ozbiljnije pripreti našoj teniserki, pa je Srpkinja osvojila prvi deo igre rezultatom 6-3.

Drugi set je bio prava revija brejkova, a teniserke su samo tri gema osvojile na svom servisu. U prvih pet gemova teniserke su razmenile brejkove, s tim što je Bertens napravila dva, a Bojana tri, pa je posle onog u petom gemu uspela i da materijalizuje stečeno i povede sa 4-2. Do kraja seta teniserke su uspele da razmene još po jedan brejk, prvo je Holanđanka izjednačila na 4-4, da bi potom Bojana Jovanovski ponovo oduzela servis rivalki, a potom na svom servisu iskoristila treću meč loptu i osvojila set rezultatom 6-4.