Bojana Jovanovski u novom finalu Taškenta

Bojana Jovanovski plasirala se u još jedno finale na WTA turniru u Taškentu. Naša teniserka je u polufinalu u dva seta izbacila domaću takmičarku i sa Italijankom Knap boriće se za treću WTA titulu u karijeri.

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, zatim je u trećem gemu Srpkinja napravila brejk za 21, a potom je Uzbekistanka uzvratila i izjednačila na 2-2. U nastavku seta Bojana Jovanovski je u sedmom gemu opet oduzela servis Nigini Abduraimovoj, a potom je potvrdila stečenu prednost za velikih i ispostaviće se nedostižnih 5-3. U nastavku brejkova nije bilo, pa je Boka osvojila prvi set rezultatom 6-4.

bojanaaaaaaaaDrugi set je obilovao brejkovima, a u pravoj reviji oduzetih servisa bolje se snašla Srpkinja i na kraju slavila u dva seta. Bojana Jovanovski je sjajno zapoela drugi set, napravila dva brejka u prvih pet gemova i povela sa velikih 4-1. Međutim, došlo je do malog opuštanja, a Nigina Abduraimova je to iskoristila i došla do izjednačenja 4-4. U devetom gemu Boka opet pravi brejk, ali kada je servirala za meč i imala dve meč lopte Uzbekistanka uzvraća i opet dolazi do izjednačenja. U naredna dva gema ipak je teniserka iz Srbije prvo napravila brejk, a potom ga i potvrdila za konačnih 7-5 u drugom delu igre.

Bojana ce sutra igrati finale protiv Karin Knap koja je u dva seta (6-3, 6-3) savladala Lesiju Curenko iz Ukrajine. Jovanovski vodi sa 1-0 u pobedama, a taj jedini duel odigrale su ove godine u Madridu.