Bojana bez titule u Taškentu

Bojana Jovanovski nije uspela da odbrani titulu na WTA turniru u Taškentu pošto je u finalu sa 6-2, 7-6 poražena od Karin Knap.

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, ali je onda u četvrtom gemu Italijanka uspela da oduzme servis Bojani i da povede sa 3-1, a potom i potvrdi stečeno za 4-1. U nastavku je uz dosta brejk lopti u svakom gemu, Karin Knap još jednom oduzela servis Srpkinji i to u osmom gemu za konačnih 6-2 u prvom delu igre.

bokaDrugi set počeo je kao i prvi, bez brejkova, ali je potom u šestom gemu Karin Knap prva napravila brejk i stigla do 4-2, da bi Srpkinja već u narednom uzvratila, smanjila na 3-4, a potom i došla do izjednačenja 4-4. U naredna dva gema promena nije bilo, pa je rezultat i dalje bio izjednačen i glasio 5-5, a pošto promena nije bilo ni u nastavku, otišlo se u taj-brejk. U „trinaestom gemu“ bolje je počela Italijanka, stigla do velikih 5-2 i servirala za titulu. Bojana je uspela da smanji na 3-5, a potom i na 4-5, te servira za nastavak te serije. Međutim, Jovanovski nije uspela da osvoji i naredni poen, pa je Karin stigla do meč lopte, koju je i iskoristila za konačnig 7-4 u taj-brejku i prvu WTA titulu ove sezone.

Bojana tako ostaje sa dve WTA titule (Baku i Taškent) i dva finala, a oba je izgubila ove sezone. Jutros je Aleksandra Krunić trijumfovala u dublu i tako Srbiji donela prvu WTA dubl titulu ove sezone.