Berdih zaustavio Troickog

Viktor Troicki zaustavljen je u osmini finala ATP turnira u Pekingu. Bolji od našeg tenisera bio je Tomaš Berdih sa 6-3, 6-4. Berdih će u četvrtfinalu igrati sa Džonom Iznerom.

U prvom setu Viktor je bio prvi u prilici da oduzme servis rivalu, jer je u trećem gemu imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Berdih to već u narednom gemu kažnjava i uspeva da realizuje prvu brejk šansu i povede sa 3-1. Do kraja seta, češki teniser nije imao većih problema da sačuva prednost, pa je prvi set rešio u svoju korist sa 6-3, posle 38. minuta igre, iskoristivši drugu set loptu.

troicki

Berdih je nastavio sa sigurnom igrom, pa je u trećem gemu drugog seta stigao do brejka, nakon velike greške Troickog na mreži i vinera iz forhenda. Viktor odmah u narednom gemu stiže do nove dve brejk lopte. Čeh dobrim servisom uspeva da spase prvu brejk loptu, ali drugu nije uspeo, nakon forhenda koji je završio u mreži, pa je Troicki poravnao rezultat na 2-2. Ipak, to nije poremetilo iskusnog češkog tenisera koji uspeva da stekne ponovo prednost već u sledećem gemu i povede sa 3-2. Do kraja susreta, Berdih je rutinski priveo meč kraju i slavio i u drugom setu sa 6-4 i tako izborio plasman u četvrtfinale.