ATP Sidnej: Viktor prošao u polufinale

Viktor Troicki bio je na ivici poraza u četvrtfinalu Sidneja, ali je uspeo da osvoji četiri gema zaredom i na taj način izbori polufinale. Naš teniser je sa 6-3, 3-6, 7-5 nadigrao Italijana Simonea Bolelija nakon 130 minuta igre. Viktor će u borbi za finale igrati sa Luksemburžaninom Milerom koji je sa 7-6 (7-3), 7-6 (15-13) savladao domaćeg favorita Bernarda Tomića.

Prvi set trajao je samo 25 minuta, a jedna brejk prilika u tom setu bila je u drugom gemu na servisu Italijana kada je naš tensier napravio ključni brejk. Troicki je dobio uvodi set sa 6-3. U drugom setu igra je tekla mirno sve do sedmog gema kada je Viktor propustio tri brejk lopte, a već u sledećm gemu Italijan je to kaznio napravivši brejk. Na servisu za izjednačenje u setovima odigrao se i najduži gem na meču. Viđeno je čak jedanaest izjednačenja, a naš teniser je i u tom gemu imao tri brejk lopte, da bi Boleli iskoristio osmu set lotu i poravnao rezultat na 1-1.

troicki

U odlučujućem setu Boleli prvi stiže do brejka i prednosti 5-3. Ipak, Viktor sledeći gem dobija sa nulom, a onda pravi i brejk iskoristivši četvrtu brejk loptu za 5-5. U tom trenutku srpski teniser je imao psihološku prednost, pa je lako osvojio naredni gem i Italijan je morao da servira da ostane na meču. Tu mu je” zadrhala ruka”, pa je Viktor novim brejkom dobio set sa 7-5 i tako je izborio plasman među četiri najbolja na turniru.

Ključ pobede možda leži u servisu, jer je Troiski otservirao 16 aseva naspram dva Bolelija. Takođe Viktor je ubacio 67% prvog servisa i svojio je 85% poena na prvi i 48% na drugi servis. Ovo je za srpskog tensiera prvo ATP polufinale još od Beča 2014. Zahvaljujući ovoj pobedi ponovo će ući u najboljih 80 na ATP listi.

Protiv iskusnog Milera Viktor se do sada nije igrao, ali biće ovo lepa prilika za prvo ATP finale nakon povratka na teren. U drugom polufinalu snage će odmeriti Kukuškin i L. Majer.