AO, dan 4. (M): Bautista iznenadio Del Potra

Roberto Bautista-Agut, AO 2014

Prva tri dana su protekla u znaku žalbi tenisera na veliku vrućinu, ali i velikog broja predaja. Konačno, organizatori su se “smilovali” na igrače i uveli poseban raspored u skladu sa visokom temperaturom. Napravljena je pauza zbog vrućine, a onda je došla i kiša, pa su mečevi nastavljeni samo u Rod Lejver i Hajsens areni. Kada se temperatura dovoljno spustila mečevi su nastavljeni i na ostalim terenima.
Kada su mečevi u pitanju favoriti su uglavnom bili sigurni, a prvo veliko iznenađenje je napravio Španac Roberto Bautista-Agut  koji je eleminsao petog nosioca Del Potra u maratonskom meču. Meč je prekidan dvaput, jednom zbog vrućine i jednom zbog kiše, pa su po lokalnom vremenu završili tek u 1-30h posle ponoći. Argetinac je nastavio loš običaj da na prvom gren slemu sezone  pravi najlošije rezultate. Rezultat je bio 4-6 6-3 5-7 6-4 7-5. Španac je ovako znatno olakšao žreb svom sunarodniku Rafaelu Nadalu koji je trebao da se  sretne  sa Del Potrom u četvrtfinalu.

lajovic

Od nosilaca su još ispali i Sepi i Verdasko koji su u po  pet setova ispali od Janga odnosno Gabašvilija. Mučili su se još i Simon i Per koji su igrali pet setova protiv Čilića odnosno Kirgiosa. Naš teniser Dušan Lajović nije uspeo da prođe dalje pošto je izgubio od Keija Nišikorija u tri seta. Dalje su prošli  Nadal, Federer, Conga,  Bautista- Agut, Mari, Jang, Gabašvil, Simon, Per, Monfis, Nišikori, Dimitrov, Lopez, Rober, Raonić i Kližan. Sutra igra jedini preostali srpski teniser u muškom singlu Novak Đoković od 10-30h po srednjeevropskom vremenu, što je u Melburnu već noć, što svakako odgovara Đokoviću koji igra sa Denisom Istominom.