AO: Prvog dana, Novak, Ana i Vesna

australian-open-2010Kvalifikacije su završene, poslednje rupe u glavnom žrebu popunjene i poslednje pripreme obavljene. Predstoji zatišje, kao pred izbore, još nešto više od 24 sata i igre mogu da počnu!

Satnica je objavljena. Vavrinka – Golubjev, Venus Vilijams – Makarova, Robson – Flipkens, susret jedne od najmlađih, Belinde Benčić i najstarije Kimiko Date, su dovoljan razlog da se ostane budan ili da se neko probudi u 01 sat posle ponoći, u ponedeljak.

I vreme će biti najklonjeno, bar tog prvog dana. Ne više od 30 stepeni, pred najvljene vrućine koliko u utorak, sredu i četvrtak. Od srpskih predstavnika, prvog dana ćemo gledati, Novaka Đokovića, Anu Ivanović a njaverovatnije nećemo Vesnu Dolonc, koja svoj meč igra na terenu broj 19.

Ana Ivanović će najverovatnije otvoriti AO, što se srpskih predstavnika tiče. Ona će sa Kiki Bartens, igrarti treći meč na Hajsens areni. Početak meča će zavisiti od dva prethodna, u kojima igraju, Vavrinka i Golubjev, te Li i Konjuh.

Vesna će kao četvrta igrati svoj meč sa Aruabarenom, posle jednog muškog i dva singl meča. Jedini, koji gotovo sigurno zna kada će na teren je Novak. On igra prvi meč većernjeg programa koji je zakazan u 9h na Rod Lejver areni.

Posle Novaka će na teren i Serena Vilijams protiv domaće nade Barti, a svakako će biti još interesantnih mečeva prvog dana, Gulbis – Monako, meč zemljaka Karlović – Dodig, mladih nada, Veseli – Anderson, Vekić – Hradecka…..Uostalom, evo SATNICE, pa izaberite sami prema svom ukusu.