Ani pripao triler protiv Kerber

Iako je propustila tri meč lopte i prednost u taj-brejku od 5-1, Ana Ivanović uspela je da savlada Anđeliku Kerber u 1. kolu WTA Dubaija. Srpkinja je slavila sa 3-6, 6-3, 7-6 posle dva sata igre i u sledećem kolu je čeka Venus Vilijams.

Ana Ivanovic

Ana je lepo započela meč, povela je sa 2-0, ali je Kerber odmah uzvratila sa četiri gema u nizu i došla do 4-2. Ana uspeva da se stabilizuje i da dobije naredni gem, ali to je bilo sve u ovom setu pošto Nemica novim brejkom dobija prvi set sa 6-3.

Baš kao i prvi set Ana počinje i drugi. Prva stiče brejk prednosti i vodi sa 2-0, a potom i sa 3-1. Imala je šansu u narednom gemu da reši pitanje pobednika drugog seta, ali se Nemica spasila, iako je Ana imala brejk loptu. Kerber je u narednom vratila izgubljeni servis gem i stigla do egala 3-3. Ipak, već u narednom je sve prokockala, Ana je ponovo povela  sa 5-3 i trećim brejkom u meču stavila tačku na ovaj set, pa je pobednik odlučen u trećem setu. 

Treći set tako je morao da odlučuje o pobednici, a nakon što su obe teniserke izgubile po servis Ana je imala veliku priliku pri vođstvu 6-5 na servis Kerber koja je gubila sa 0-40. Tri meč lopte Ana ipak nije uspela da iskoristi, Nemica se izvukla i uvela meč u taj-brejk.

Ana je silovito počela taj-brejk, povela je sa velikih 5-1 i tu je stala. Nemica niže 5 poena i dolazi do prve meč lopte. Ipak, ovoga puta je Ana bila ta koja je imala mirne živce i uspela je da odbrani tu meč loptu, a zatim reši taj-brejk sa 8-6 u svoju korist.

“Nikad nije gotovo dok se ne završi. Bio je ovo strašan meč, srećna sam što sam prošla dalje. Posle prvog seta trener me je smirio i pomogao da u drugom setu prikažem svoju pravu igru“, navela je Ivanovićeva.