Ana za početak

U foto finišu trke, koja će prva da završi meč, između Ane Ivanović i Marije Šarapove, Ana je koju sekundu bila brža a što je najvažnije bila bolja od svoje protivnice, Mikaele Krajiček, 6-2 6-3.

Mogla je Ana par minuta ranije da završi posao jer je već imala jednu meč loptu, ali dobro je i ovako. Ana je dominirala kroz ceo meč. Bila je nekarakteristično sigurna na servisu, pogotovu u prvom setu kada je protivnici prepustila tek jedan poen. U svakom setu je napravila po dva brejka, što joj je bilo više nego dovoljno da brzo, lako i sigurno završi meč.

Bilo je zaista dobrog tenisa. Krajiček je povremeno ličila na devojku koja je pre 4 godine igrala četvrtfinale Vimbldona, mada je bilo i dosta padova u njenoj igri. Ana je igrala konstantno dobro ceo meč. Standardno dobar je bio forhend a posebno je pravila probleme protivnici udarcem koji sve češće kosristi, bekend slajsom.

Ohrabrujuća partija pred sledeći meč, kada će joj najmanje ovakva igra biti potrebna da bi stigla do pobede, jer Pavljučenkova je u ovom trenutku ipak ozbiljniji rival od Holanđanke. Doduše Anastasija tek treba da odigra svoj meč i obezbedi treće kolo. Ana je do sada bila izuzetno uspešna protiv Ruskinje. U tri meča Pavljčenkova je samo u jednom setu uspela da osvoji više od tri gema. Neka se tako i nastavi.