Pobedom nad Vožnjacki Ana obezbedila drugo WTA finale u sezoni

Pobedom nad Karolinom Vožnjacki, Ana Ivanović plasirala se u svoje drugo WTA finale ove sezone. Ona je u polufinalu Montereja nadigrala Dankinju sa 2-0, po setovima 7-6, 6-4.

anaMeč je bio dosta dramatičan, a prva do brejka stiže Dankinja u četvrtom gemu za 3-1. Srpkinja odmah uzvraća ribrejkom, a na svoj servis poravnava rezultat na 3-3. Potom sledi nešto smireniji deo igre, a do novog brejka dolazi Ana u devetom gemu i servira za set. Međutim, tu nastaju problemi. Ivanovićeva gubi servis, potom ga vraća ribrejkom, ali opet na servis za set gubi gem i odlazi se u taj-brejk. 

U taj-brejku Ana je krenula agresivnije, povela je sa 4-1, pa sa 6-2 i imala je četiri set lopte. Ni u taj-brejku nije mogla da izostane drama. Ivanovićeva koristi tek četvrtu set loptu za osvajanje seta rezultatom 7-6. U drugom setu naša teniserka je bila superiorna, lako je stizala do brejkova, a ovaj put mnogo bolje je branila svoj servis, te je stigla do četvrte pobede nad Vožnijacki, druge u uzastopne. 

U borbi za drugi trofej u sezoni sastaće se sa sunarodnicom Jovanom Jakšić koja je posle maratona nadigrala Kimiko Date Krum u tri tesna seta.