Ana prokockala pobedu

ana-torontoAna Ivanović je propustila veliku priliku da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u Torontu, čiji je nagradni fond 2.3 miliona dolara. Ona je u 3. kolu poražena od Kineskinje Na Li sa 2-1, po setovima 3-6, 6-1, 7-6(5).

Ana je protiv četvrte nositeljke pokazala po ko zna koji put da joj nedostaje mentalne snage da se vrati na svetski vrh. Posle mnogo oscilacija, imala je sve u svojim rukama, ali je uspela da prokocka vođstvo od 5-2 u odlučujućem setu.

Ana je odlično počela i povela sa 2-0, ali je Kineskinja odmah uzvratila brejkom i izjednačila na 2-2. Novi brejk koji je napravila Ivanovićeva, uspela je da sačuva do kraja prvog seta koji je dobila sa 6-3.

I drugi set Srpkinja je počela oduzevši servis protivnici, ali posle vođstva od 1-0 usledio je veliki pad koji je Na Li iskoristila i nanizala šest uzastopnih gemova.

U trećem setu Ana je povela sa 3-0, brejk prednosti je čuvala sve do vođstva od 5-2, a tada se praktično ponovio scenario iz drugog seta. Na Li je izjednačila na 5-5, a sve što je Ana učinila bilo je da izbori taj-brejk, u kojem nije imala dovoljno koncentracije da napravi novi preokret.