Ana povela, pa je Kvitova biciklom ispratila kući

Ana Ivanović sjajno je ušla u meč osmine finala protiv Petre Kvitove, uzela prvi set, a posle toga nije uzela ni gem do kraja!Ana+Ivanovic+Sony+Ericsson+Open+Day+4+GT-afS8WB4Ql

Krenula je Ana dobro, stigla do brejka sredinom seta i tu prednost rutinski održala do kraja. Kvitova je grešila, Ana je držala loptu u igri i pojačavala kad je bilo potrebno. Statistika je pokazala pet vinera za Anu, a sedam za Petru, dok je Čehinja imala petnaest neiznuđenih grešaka, a Ana samo tri.

U drugom setu druga priča. Čehinja stiže do brejka, uspeva da pogodi sve što zamisli, pa su vineri pljuštali sa svih strana. Ani servis nije bio od pomoći, ubacivala ga je ispod 50%, a uz to je zaređala i sa duplim greškama (imala ih šest), pa je Kvitova došla do šest gemova i trećeg seta. Gde je stala, tu je nastavila, odmah je stigla do 3-0, a do kraja meča je brojala do dvanaestog uzastopnog gema, za pobedu od 3-6, 6-0, 6-0!

Na kraju je Petra imala 26vinera i 21neiznuđenu grešku, od kojih je petnaest iz prvog seta, a Ana je imala čak 24 neiznuđene greške, gde je čak dvadeset jedna došla u drugom i trećem setu. Uz to, odservirala je i alarmantnih 10 duplih grešaka.

Ana je odbranila rezultat iz prošle sezone, pa će od ponedeljka biti 13. teniserka, ako Navaro ili Vožnjacki ne uđu u završnicu. Ana sledeće nedelje ide u Monterej, na turnir Internacional serije, gde će biti među glavnim nosiocima.

Kvitova, koja nikada nije išla dalje od trećeg kola u Majamiju, u četvrtfinalu će igrati protiv Marije Šarapove.