Ana očekivano lako

Arubarena – Vesino, ako je verovati komentatorima da se tako izgovara njeno duplo prezime, nije predstavljala ozbiljniju prepreku za Anu Ivanović, ni pre a ni tokom meča prvog kola na ovogodišnjem turniru u Parizu. Na kraju je uspela da Ani otkine samo dva gema, 6-1 6-1.

Ako je bilo neke dileme, male borbe ili tračak neizvesnosti, onda se to dešavalo u drugom i pretposlednjem gemu u meču. Naime, Ana je napravila brejk na startu, ali je odmah, isključivo svojim greškama, dozvolila protivnici ribrejk. Pred kraj meča, Ana je bila na korak od osvojenog seta sa nulom, ali se španska teniserka u poslednjem trenutku trgla i osvojila gem na svoj servis, mada se mora priznati, da je Ana sa dve isforsirane greške iz bekenda, dosta pomogla protivnici.

Kada se sve sabere, An može biti zadovoljna većim delom svoje igre, možda najmanje servisom, kojeg danas nije uspevala baš prečesto da ubaci. Ipak, ovo je prvi meč, pa se to može pripisati prilagođavanju na uslove, ali već u sledećem kolu će morati za nijansu bolje, jer će joj protinica biti Sahar Per, koja će umeti bolje da iskoristi eventualne Anine slabosti.