Ana brza i ubedljiva protiv Pironkove

Na startu turnira u Sofiji, Ana Ivanović je bila sjajna, pobedivši Cvetanu Pironkovu 6-0, 6-2!

ana ivanovic moskva 2013Agresivan pristup se isplatio Ani, jer je naterala Bugarku isključivo na defanzivu, gde nije mogla nikako da naudi Ani. Pironkova je pokušala da slajsevima iz forhenda poremeti Anin ritam, ali su Anini udarci, a posebno forhend, bili suviše dobri danas. Ana Ivanović - Pironkova

Meč je otvorila Ana svojim servisom, a odmah je pripretila u narednom gemu Pironkovoj, oduzela joj servis, a onda nastavila da niže gemove, do konačnih 6-0 na kraju uvodnog seta. Nije Pironkovoj mogla da pomogne ni domaća publika, jednostavno je Ana bila dominantna, što svedoči i podatak da je izgubila samo dva poena prilikom svog servisa! Set je trajao 24 minuta.

Na startu drugog seta Ana je odbranila brejk loptu, stigla do brejka i 3-1, ali je Pironkova uzvratila ribrejkom, na oduševljenje domaće publike. Slavlje je kratko trajalo, jer je Ana ušla u novu seriju i iskoristivši drugu meč loptu, ostvarila pobedu 6-0, 6-2, nakon svega 55 minuta.

U drugom meču, Marija Kiriljenko je, nakon 0-5, predala meč Aliz Korne, i umesto nje će nastupiti Elina Svitolina. Program su zatvorile Simona Halep i Anastasija Pavljučenkova, u meču gde je Rumunka slavila sa 6-3, 6-3.