Aleksanda Krunić u glavnom žrebu Šendžena

Srpska teniserka Aleksandra Krunić odlično je startovala u novoj sezoni. Ona je kroz kvalifikacije izborila učešće na WTA turniru u Šendženu.

Aleksandra je u prvom kolu kvalifikacija  uz dosta problema bila bolja od domaće teniserke Fangdžou Lju (WTA 188) rezultatom 6-2, 4-6, 7-5. Krunićeva je vodila 6-2 3-1, ali je popustila pa je meč otišao u treći set u kome je imala 5-4 i tri vezane meč lopte na svoj servis, ali ga je ipak dobila sa 7-5. Aleksandra je u drugom, odnosno poslednjem kolu kvalifikacija igrala protiv takođe domaće teniserke, Džaosjuen Jang (WTA 249). I u tom meču je morala da se namuči da bi stigla do pobede. Bilo je 7-6(6) 6-3.

Srpska teniserka u 1. kolu glavnog žreba igra protiv još jedne domaće teniserke Lin Džu (WTA 134), koja je takođe kao i Aleksandra do glavnog žreba došla iz kvalifikacija. Ukoliko Aleksandra prođe 1. kolo njena naredna protivnica biće Ana Šmidlova koja je napravila iznenađenje eminisavši 5. nositeljku Klaru Koukalovu.

Krunićeva na ovom turniru učestvuje i u konkurenciji parova, i zajedno sa Čehinjom Sinjakovom igraće protiv para Bačinski/Zvonareva.

Pored Aleksandre Krunić, na ovom turniru učestvuje i Bojana Jovanovski koja će u 1. kolu igrati protiv Marije Tereze Toro Flor iz Španije (WTA 89) sa kojom se do sada sastajala četiri puta i tri puta slavila (na tvrdoj podlozi, 2013. godine). Jedinu pobedu, Torro Flor je upisala prošle godine na šljaci.