Agresivno do pobede

Ana Ivanović je definitivno u odličnoj formi i u drugom kolu Rima. Nekada su to bili mečevi u samoj zavšnici ali je kvalitet meča bio na mnogo višem nivou nego što je to 1. kolo jednog WTA turnira. Ana je bila bolja od Kuznjecove, možda i više od konačnih 6-4 6-3.

Ana je imala brejk na startu meča ali ga je izbula u šestom. Več u sledećem je napravila odlučujući, bar što se tiče prvog seta. U drugom slična priča. Ana pravi brejk u prvom gemu ali ga gubi, i to već u narednom. Ipak, agresivnija i bolja igra Ane nije mogla da ostane bez rezultata. Sa još dva brejka Ana dobija drugi set i meč.

Najveći problem za teniserke je svakako bio vetar. Pored toga što je nosio lopticu gde je hteo, nosio je i prašinu od šljake na sve strane a njaviše u oči teniserkama. Ana je u tim uslovima solidno servrala i dobro igrala. Iako je napravila veliki broj grešaka, imala je i veliki broj vinera, često iz neverovatnih situacija, tako da je Kuznjecova najčešće bila statista na terenu.

Ana je tako obezbedila plasman u drugo kolo i meč protiv Brianti(dobitinica spesijalne pozivnice) ili Espinoze, koja je prošla kvalifikacije. Meč će se najverovatnije igrati u sredu.