2. runda

Vest je već stara, ali je možda interesantno pročitati izjave aktera koje izlaze svakodnevno po medijima. Iza cele priče se očigledno naziru razlozi, zašto Karolina, kao nesporno kvalitetna igračica i koja je dugo bila br. 1, nije osvojila neki veliki turnir, pre svega gren slem.

Rikardo:

Pjotr i Karolina imaju svoj sistem, koji odlično funkcioniše. Teško je otopiti led ili ga bar probiti. Ja veoma poštujem Pjotra, koji čak nije nikada ni igrao tenis, a postigao je ovakve rezultate. Samo, ja imam svoj sistem i da sam nastavio da treniram Karolinu, to bi moralo biti na Pjotrov način, što je glavni razlog mog odustajanja. Nemoguće je raditi, kada se dva trenera toliko razlikuju, to samo može da zbuni Karolinu.

Karolina:

Već dugo igram tenis i dovoljno sam iskusna da znam šta je dobro za mene. Shvatila sam, da Rikardo ne može ništa značajno drugačije da napravi kod mene, što se moje igre tiče. Iz tog razloga smo prekinuli, i to bi se desilo, sve i da sam osvojila AO. To što nisam, nije bilo presudno za moju odluku.

Rikardo:

Mislim da Karolina može da osvoji GS i da se vrati na mesto br. 1 sa Pjotrom, sa mnom ili sa prodavcem cveća. Ona ima veliki kvalitet, koji obećava u budućnosti.Ali ona mora da to pokaže, da se dokaže. Mora da bude mnogo agresivnija protiv Azarenke, Kvitove ili Šarapove, koje su pokazale svoju snagu. Pokušao sam to, ali mi nisu dozvolili. Karolina mora da bude trkački konj a ne tovarni.

Teško je reći da bi Karolina sa Rikardom napravila neki pomak u svojoj igri, ali očigledno da sa ocem već dugo tapka u mestu. Slično se dešava i sa Bojanom Jovanovski. Roditelji ponekad ne prepoznaju pravi trenutak, kada treba pustiti svoju decu. Možda je to samo kada je Rikardo u pitanju, pa ćemo Karolinu uskoro videti sa nekim drugim trenerom.