Zverev i Kuličkova najbolji juniori

zverevNemac Aleksandar Zverev osvojilo je juniorski Australijan open pošto je u finalu savladao Stefana Kozlova iz SAD sa 6-3, 6-0 za 75 minuta igre. 

Kozlov (15 god.) je vrlo nervozno ušao u meč što je iskoristio nešto iskusniji Zverev. Koliko je Nemac bio bolji govori podatak da je imao 8 as udaraca uz jednu duplu servis grešku naspram jednog asa Kozlova. Zverev je osvajao i preko 60% poena na prvi i drugi servis, pogodio je 22 vinera uz 25 grešaka, dok je Amerikanac ima samo 7 vinera i 23 greške.

2014 Australian Open Junior ChampionshipsKod juniorki najbolja je bila Jelizaveta Kuličkova iz Rusije. Ona je u finalu lako savladala Hrvaticu Janu Fet sa 6-2, 6-1. U prvoj deonici Kuličkova je dvaput oduzela servis Fetovoj, koja nije imala ni jednu brejk loptu. Hrvatica je drugi set otvorila brejkom u prvom gemu, ali do kraja meča više nije osvojila ni gem. 

Kuličkova je sa 17 godina osvojila svoju prvu GS titulu, a dan ranije je bila najbolja i u dublu sa Kalinjinom iz Ukrajine. Iako je još juniorka, Kuličkova je na odličnom 264. mestu na WTA listi, a izjavila je da joj je cilj do kraja sezone da uđe u prvih 100.