Žreb za Majami

Težak ili lak? Nešto što izgleda lako na početku, ispadne teže od očekivanog i obrnuto. Zato, ovoga puta bez predviđanja i  analize, samo u kratkim crtama.

Teniseri

Novaku je žreb ovoga puta dodelio Federera u polufinalu. U njegovom delu žreba je i Del Potro, mada će Argentinac do četvrtfinala sa Novakom morati da pređe tešku prepreku, Davida Ferera. Da bi Novak dotle stigao, moraće da pobedi najverovatnije Bagdatisa u drugom kolu a u trećem najverovatnije Troickog, koji će u drugom kolu igrati protiv kvalifikanta. 4. kolo Gaske ili Lopez, ako ih Ćipola ne iznenadi.

Janko će morati već na startu da se revanšira Davidu Nalbandijanu za poraz u Indijan Velsu, ako želi dalje. A dalje je Dolgopolov, pa Berdih. Nadal opet ima lagani prolaz do četvrtfinala, gde bi mogao da ga ugrozi Izner, dok Marej, ako želi polufinale sa Rafom, mora da pobedi Raonića u trećem kolu a u četvrtfinalu Berdiha. Što se Federera tiče, teško je reći ko bi mogao da mu se nađe na putu do Navaka kao ozbiljnija prepreka. Herison, Rodik, Monfis, Monako, Fiš ili Almagro….izaberite sami.

Teniserke

Jelena odmah u drugom kolu ide na teniserku koja je bila u formi, mada na poslednja dva turnira posustaje, Mona Bartel. Sledi verovatno Pavljučenkova, mada može i Makarova. 4. kolo, ide na Šarapovu…posle ćemo videti.

Ana, drugo kolo King, treće Hantuhova. Bude li igrala kao u Indijan Velsu, očekuje se 4. kolo sa Kvitovom. Bojana bi mogla dalje od prvog kola, jer u prvom kolu igra sa Domingez – Lino. Da je Bojana u pravoj formi, čak ni 4. kolo ne bi bilo nedostižno. U drugom ide na Penetu, koja je van forme, baš kao i Zvonareva u trećem. Što se Bojane tiče, korak po korak.

Evo i kompletnog žreba:

Teniseri
Teniserke