Zimski kup: Juniori i juniorke pred titulom

fileVinter kup ili Zimsko prvestvo Evrope za juniore, stiglo je u završnu fazu, kada je u pitanju uzrast do 12 godina. U finalima , koja će se igrati u nedelju, naći će se obe reprezentacije Srbije, i devojčice i dečaci.

Takmičenje za devojčice se održava u Šefildu, a devojčice su do finala stigle pobedama nad Turskom u četvrtfinalu i Rumunijom u polufinalu .Takmičenje nije dobro počelo za srpske juniorke, jer je Ksenija Tmušić, izgubila startni meč, ali je rezultat lako izjednačila Olga Danilović, pobedom od 6-3 6-3, nad Betinom Tokac. Dubl je odlučivao i Danilović i Tmušić, dozvolile su protivnicama samo tri poena u oba seta.

U drugom meču, koji je odigran u subotu, sve je rešeno posle singl mečeva. Bez izgubljenog seta, srpske juniorke su stigle do nedostižne prednosti, pa je kasniji poraz u dublu, bio bez značaja. Srbija će se u finalu sastati sa Rusijom, koja u dosadašnjuem toku takmičenja nije izgubila meč.

Dečaci svoj turnir igraju u Češkoj, a “žrtve” u prva dva meča bile su reprezentacije Austrije i domaćina Češke. Austrijanci nisu osvojili ni set protiv srpskih juniora, za koje nastupaju Kristijan Juhas i Mihailo Popović, dok je Popović izgubio svoj meč u polufinalu, ali je dubl napravio veliki preokret, jer je lako izgubio prvi set, ali ipak na kraju dobio meč sa 2-6 7-6(4) 6-4.

Protivnik Srbije u finalu, koje će se igrati u nedelju, biće reprezentacija Velike Britanije.