Zimonjić osvojio miks dubl na Vimbldonu

Zimonjić i Stosurova su do titule došli pobedom nad Maksom Mirnjim iz Belorusije i Hao-Čing Čan iz Kineskog Tajpeha sa 6:4, 6:2, posle 56 minuta igre.

Brejk na servis Mirneg napravili su na 4-4 i od tada su potpuno preuzeli kontrolu u meču pa do kraja nisu izgubili niti jedan servis, spasivši jedinu brejk loptu i napravivši dva brejka u drugom setu. Na kraju, imalu su 14 poena više od protivnika, a u celom meču su napravili samo jednu neiznuđenu grešku!

Zimonjić je prethodno osvojio Australijan Open 2004. sa Jelenom Bovinom i 2008. sa Sun Tijantijan, a obe titule na Rolan Garosu, 2006. i 2010. godine, osvojio je sa Katarinom Srebotnik, a ovo mu je prva titula u miksu na Vombldonu, i prvi trofej sa Australijankom.

Mi smo takav tim da nema veze ko je sa druge strane mreže. Ako igramo dobro možemo da pobedimo boliko koga. Imali smo jedan veoma neizvestan meč koji smo dobili sa 8:6 u trećem setu. Ostale mečeve smo odigrali dobro, veoma dobro. Kontrolisali smo mečeve od početka do kraja i bilo je uživanje igrati sa Sem. Drago mi je što je rekla da, drago mi je što smo iskoristili ovu šansu. Ovaj Slem mi je nedostajao. Ona je ranije osvajala miks sa Bobom. Tako da, hvala joj, rekao je Zimonjić.

Šta to u njenoj igri odgovara tebi?

Ona ima neverovatan servis. Ona može bilo kakav servis da pošalje u bilo koji deo polja. Veoma je solidna sa osnovne linije. Fantastičan forhend. Na mreži je prilično dobra. Sve te stvari su veoma važne. Prvo sam je video na australijan openu i tada sam rekao da moram da je pitam da igra sa mnom.