Zimonjić i Matkovski uspešni u dublu

Nenad Zimonjić je prebrodio i drugo kolo u muškom dublu na ovogodišnjem Rolan Garosu, u paru sa Marćinom Matkovskim. Sedmi nosioci su bili bolji od španskog para Pablo Karenjo-Busta i Danijel Himeno-Traver sa 6-4, 7-6(5). Oni će u trećem kolu igrati protiv 11. nosilaca Džejmija Marija i Džona Pirsa, koji su eliminisali Santijaga Hiralda i našeg Dušana Lajovića rezultatom 6-1, 6-2.

zimonjic

Takimičenje su već na startu završili Viktor Troicki i Filip Krajinović. Oni su doziveli poraz od devetih nosilaca Merđe i Bopane rezultatom 7-5, 3-6, 4-6. Što se zenskog dubla tiče, Bojana Jovanovski je u paru sa Kineskinjom Dženg izgubila u 1. kolu od Katarine Srebotnik i Karoline Garsije sa 6-2, 6-2. Nazalost, uspeha nije imala ni Aleksandra Krunić. Ona je takođe izgubila na startu turnira i to u paru sa Lesijom Curenko. Bolje od njih bile su Medina Garigez i Čang sa 6-3, 6-1.

U miks dublu Nenad Zimonjić i Jelena Vesnina (3. nosioci) izgubili su juče u 1. kolu od Mihaele Krajiček i Florina Merđe rezultatom 6-4, 6-7(2), 8-10. Zimonjić i Vesnina su dobili prvi set i imali brejk u drugom, ali su tu prednost prokockali što su protivnici znali da kazne.