Zimonjić i Matkovski bez titule u Madridu

Nenad Zimonjić i Marćin Matkovski nisu uspeli da osvoje titulu na Masters turniru u Madridu u konkurenciji dublova. Oni su poraženi u finalu od indijsko-rumunske kombinacije, Rohan Bopana/Florin Merđa sa 1-2, po setovima 2-6, 7-6(5), 9-11 posle velike borbe. Oni su tako došli do prve zajedničke ATP titule.

Indijac i Rumun su odigrali sjajno prvi set, već na startu su uspeli da oduzmu servis rivalima, poveli su sa 4-1, a do kraja prvog dela igre novim brejkom rutinski privode set kraju sa 6-2.

bopannamergea-569x400

Srpsko-poljski par je znatno bolje ušao u drugi set, poveli su sa 2-0, ali su dozvolili Bopani i Merđi da se ekspresno vrate i poravnaju na 2-2. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, oba dubla su uspela da sačuvaju svoj servis, pa je odluka pala u taj-brejku. Odlučujući gem drugog dela je pripao Zimonjiću i Matkovskom, koji uspevaju da iskoriste drugu set loptu i finale odvedu u super taj-brejk.

Protivnici su imali furiozan start u super taj-brejku, imali su vođstvo od 6-0, ali su Zimonjić i Matkovski uspeli da se vrate, najpre poravnaju na 8-8, a zatim i stignu do meč lopte. Nisu uspeli da je realizuju, ali zato jesu njihovi rivali i sa 11-9 dolaze do velikog trijumfa.