Zimonjić i Matkovski bez polufinala

Nenad Zimonjić i Marćin Matkovski nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Vimbldona pošto su poraženi od Žan-Žilijena Rožera i Tekaua sa 3-0 (6-4, 6-3, 7-6).

Na početku meča teniseri su odlično servirali, ali je Zimonjiću i Matkovskom popustila koncentracija u petom gemu, dozolili su rivalima brejk loptu, a Rumun i Holanđanin su je oberučke prihvatili, došli do 3-2, a potom materijalizovali stečenu prednost za 4-2. Nastavak je doneo opet sigurne servise sa svih strana, pa su Rožer i Tekau osvojili prvi set sa 6-4.zikiU drugom setu Srbin i Poljak nisu dobro oigrali, dozvolili su rivalima opet brejk prilike, sada ih je bilo dve, ali su ovi obe iskroistili. Prvo su protivnici, opet u petom gemu, došli do 3-2, a potom su, kada su Zimonjić i Matkovski servirali za ostanak u set, došli do 15-40, te na taj način drugim brejkom postavili konačnih 6-3 u drugom delu igre.

Treći set bio je najneizvesniji, brejkova, ni prilika za isti nije bilo do dvanaestog gema kada su na Zikijev i Marćinov servis rivali došli do brejk i meč lopte, ali je nisu iskoristili, tej je pobednika rešio taj-brejk. U “trinaestom gemu” mnogo bolje su se snašli Rožer i Tekau, došli su do 4-1, a potom postavili 7-2, za konačnih 7-6.