Zimonjić i Matkovski bez finala Monte Karla

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski nisu uspeli da se plasiraju u finale mastersa u Monte Karlu u konkurenciji dublova. Zimonjić i Matkovski su u polufinalu poraženi od najboljeg dubla sveta – Boba i Majka Brajana sa 6-4, 6-2, posle 50 minuta igre. Rivali Amerikancima u finalu biće Italijani Simone Boleli i Fabio Fonjini, koji su pobedili druge nosioce Hrvata Ivana Dodiga i Marsela Mela iz Brazila sa 7-6(6), 6-3.

Nenad-Zimonjic

Bob i Majk Brajan su uspeli četiri puta da oduzmu servis svojim rivalima, dok su Zimonjić i Matkovski to učinili samo jednom u toku celog meča. Osnovni razlog poraza srpsko-poljskog dubla leži u činjenici da su imali puno problema na drugi servis, uzeli su samo 6/18 poena, pa je to iskusni američki par znao da iskoristi i kazni na najbolji način. 

Amerikanci su već u ranoj fazi prvog seta stigli do brejka, Zimonjić i Matkovski su uspeli da uzvrate, ali su zatim Brajani novim brejkom ipak uspeli da prelome set u svoju korist sa 6-4. U drugom setu su Zimonjić i Matkovski potpuno pali u igri i dopustili protivnicima da sa još dva brejka stave tačku na ovaj duel.