Zimonjić i Lindsted u četvrtfinalu Majamija!

00097024Nenad Zimonjić i Robert Lindsted  plasirali su se među osam najboljih u konkurenciji parova na turniru u Majamiju. Oni su u svom drugom meču na turniru  savladali brazilsko-hrvatsku kombinaciju Melo-Dodig sa 7-5 6-4.

Bio je to tvrd meč, a oba seta su rešavana u samim završnicama, kada je pritisak veći a koncetracija pada. U prvom, do 6-5 nije bilo brejk lopti, a onda su Nenad i Robert izvršili pritisak na servis protivnika, napravili brejk i osvojili set.

U drugom  slična priča, mada je bilo malo drame u završnici. Izgledlo je da će posle napravljenog brejka na 4-3, Zimonjić i Lindsted brzo privesti meč kraju, ali su iznenada bez osvojenog poena  izgubili prvi put svoj servis gem. Sve je ipak došlo na svoje u narednom gemu, kada Nenad i Robert ponovo prave brejk, odlučujući za pobedu.

Na žalost, u četvrtfinalu nećemo gledati meč dva dubla u kojima nastupaju teniseri iz Srbije. Iako su dobili prvi set, Tipsarević i Kubot su izgubili svoj meč posle loše odigranog super taj brejka 6-4 3-6 5-10, pa će protivnici u četvrtfinalu za Zimonjića i Lindsteda  biti Firstenberg i Matkovski.