Ziki i Nestor preko Brajana u finalu Rima

Drugi put u dve nedelje Nenad Zimonjić i Danijel Nestor savladali su Boba i Majka Brajana, ovoga puta u super taj brejku, rezultatom 12-10.

0,,12781~12563468,00Brajani su prvi stigli do brejka, u petom gemu, ali su Ziki i Nestor odmah stigli do ribrejka što su bili jedini brejkovi u prvom setu. Taj brejk je odlučivao pobednika seta, a tamo su sa 7-3 bili bolji Zimonjić i Nestor.

U drugom setu viđena je jedna brejk lopta i nju su imali i iskoristili je Amerikanci, pa je pobednik odlučen u super taj brejku.

U igri nerava oba tima su se smenjivala u vođstvu, a oba tima su stizala i do meč lopti. Na kraju, nakon dvadeset dva poena, kao pobednici su izašli Zimonjić i Nestor.

Za titulu će igrati protiv boljih iz meča Hase/Lopez – Dimitrov/Rosol, koji se igra nakon singla Dimitrov-Nadal, koji počinje u 20h.

Nestor i Zimonjić plasirali su se u treće uzastopno finale. Nakon poraza u Barseloni, osvojili su titulu u Madridu i ovim plasmanom u finale obezbedili su plasman među četiri nosioca na Rolan Garosu.

Ovom pobedom povećali su prednost u međusobnim mečevima sa Brajanima na 11-7.

Plasmanom u finale Zimonjić će se sa sadšnjeg desetog  pomeriti barem do osmog mesta.