Ziki i Beneto u polufinalu Kvinsa

Ziki12Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto plasirali su se u polufinale ATP turnira u Londonu savladavši hrvatsko-argentinski par Čilić/ Del Potro u tri seta (5-7, 7-5, 10-8).

Srpko-francuski par je ušao odlično u meč, stigli su odmah do brejka i poveli sa 2-0. Nedugo zatim stigli su i do drugog brejka i 4-1. Ali tada se Čilić i Delpo bude i vraćaju brejk, smanjivši na 5-4. U 10. gemu Ziki i Beneto ne koristi set loptu, što protivnici koriste, i prave veliku seriju za set 7-5.

Na krilima preokreta iz prvog seta Čilić i Delpo brzo dolaze do brejka i vođstva od 3-0. Ali se u ovom setu bude Ziki i Beneto, vraćaju brejk i izjednačuju na 3-3. Sve je teklo mirno u narednih nekoliko gemova, parovi osvajali gemove na svoj servis sve do 5-5 kada Ziki i njegov partner prave ključan brejk i završavaju set sa 7-5, pa je meč morao biti odlučen u super taj-brejku.

Oba dubla su bila izuzetno sigurna u super taj-brejku. Niko nije uspeo da oduzme protivniku servis sve do 8-7, kada Žilijen i Ziki prave ključni mini brejk, te rutinski, na svoj servis meč privode kraju sa 10-8.

Njihovi naredni protivnici u borbi za finale biće austrijsko-brazilski par Aleksander Peja i Bruno Soares.