Zekić slavio u srpskom finalu


Miljan Zekić
 osvojio je titulu na Zlatiboru pobedom nad Danilom Petrovićem. Miljan je slavio sa 6-4 6-2.Миљан Зекић победник 4. „Златибор опена“

Ovo je bio treći susret ova dva tenisera, sva tri  u finalima 10k turnira u Srbiji, i sva tri puta slavio je Zekić.

Bilo je ovo 16. finale za Miljana i 10. titula, 2. ove sezone. Danilu je bilo 10. finale, ali čak 8. poraz.

Oба тенисера су у првих девет гемова првог сета били веома сигурни на свој сервис, али је потом Зекић ипак успео да одузме сервис Петровићу, не дозволивши му притом ниједан поен, за укупних 6-4 у првом сету. Оваквом исходу додатно је допринела и нервоза присутна у тим тренуцима у Петровићевој игри, условљена са неколико лоших потеза, као и због сметњи изазваних сунцем.
Други сет почео је на исти начин, с обзиром да је Зекић одмах одузео сервис противнику и повео са 1-0, што је испоставило се, било недостижно. Можда и пресудни део меча био је шести гем другог сета, када је Петровић испустио чак три брејк-лопте на сервис Зекића, који је већ у наредном гему поново одузео сервис противнику и повео са 5-2, чиме је практично стављена тачка на овај меч. Сервис је јако добро служио Зекића током читавог меча, а управо ас поеном је и завршио финале, за 6-2 у другом сету.

Ovaj uspeh pomoći će i Miljanu i Danilu da se vrate među 500 najboljih an ATP listi.