Završena IPTL liga, Anin tim najbolji

Odigran je i poslednji turnir u okviru teniske IPTL lige, a dobili smo i prve pobednike ovg takmičenja. Najbolji teniseri sveta svoj put su počeli na Filipinima, a posle turnira u Manili igrali su se turniri u Singapuru i Indiji, da bi zavesa bila spuštena danas u Dubaiju. U Emiratima od srpskih tenisera nastupili su Novak Đoković, Ana Ivanović i Nenad Zimonjić.

Ana Ivanović je za svoj tim “Mikromaks Indijan Ejzis” zabelezila sve tri  pobede. Prvo je savladala Danijelu Hantuhovu sa 6-5, zatim Kirten Flipkens sa 6-3, da bi danas sa 6-5 pobedila i Kristinu Mladenović. Nenad Zimonjič je bio veoma uspešan u dublu i miksu za “UAE Rojalse”. U šest mečeva odigranih u Dubaiju zabelezio je dva poraza uz četiri trijumfa. Sa druge strane, Novak Đoković je danas savladao Gaela Monfisa, veoma ubedljivo, sa 6-0, ali je u prethodna dva kola porazen od Conge i Berdiha, oba puta sa po 6-5.

novak i nenad

Na kraju, pobedu je odnela ekipa za koju je igrala Ana Ivanvić “Mikromaks Indijan Ejzis” sa 39 poena (osam pobeda i četiri poraza). Drugo mesto pripalo je timu  “UAE Rojals” za koji su igrali Nenad Zimonjić i Novak Đoković. Oni su sakupili 37 poena (sedam pobeda uz pet poraza), Treće mesto osvojili su teniseri “Manile Maveriks” sa 35 poena (šest pobeda i pest poraza). Na začelju ove tabele nalaze se “Singapur Slamersi” sa svega 24 poena (tri pobede i čak sedam poraza).