Zanimljivosti

Pobeda Aranče Rus nakon 10 meseci

France Tennis French OpenHolanđanka Aranča Rus zabeležila je prvu pobedu na WTA turnirima još od avgusta prethodne godine, kada je porazom od Jelene Janković upala u tu crnu seriju. Na startu Bad Gaštajna, lepa Rus je savladala Toro Flor 7-5, 5-7, 6-4 i zabeležila prvu WTA pobedu ove sezone! Nakon 17 uzastopnih poraza na WTA turnirima, tu crnu seriju je danas prekinula. Ova serija je dovela do toga da je Rus trenutno tek 262. teniserka sveta. Izjednačila je negativan niz poraza sa Sendi Kolins, a ove godine je tek u 14. nastupu na WTA turnirima uspela da dođe do pobede. Istina, na ITF turnirima je imala nekoliko pobeda, ali je i tu na samo jednom stigla do četvrtfinala.

Karatančeva u Velikom Bratu?

Nekada bugarska, danas kazahstanska teniserka Sesil Karatančeva navodno pregovara o ulasku u VIP Veliki Brat, koji se emituje za bugarsko područje. Šou kreće u septembru, a navodno su glavni problem finansije, odnosno honorar koji njen otac zahteva za ulazak ćerke. Sesil i dalje igra tenis, ali u Baštadu nije imala sređe, jer je na startu turnira izvukla Serenu Vilijams.

Venus ne planira povlačenje

Venus Vilijams gostovala je u tok šouu Kejt Kurik, gde je pričala o svojim teniskim planovima, liniji odeće Eleven… Na pitanje o povlačenju, Venus je emotivno reagovala i rekla da joj to nije u planu i da se i dalje raduje svakom treningu, pogotovo jer se sada oseća veoma dobro, što ne može reći za prethodni period. Venus je, uz Serenu, trebala da nastupi u Baštadu, ali je otkazala turnir zbog povrede leđa zbog koje je preskočila i Vimbldon.

Joneks otpustio Vožnjacki?

Karolina Vožnjacki i japanski proizvođač reketa, navodno, neće nastaviti saradnju. Na travnatim turnirima  Karolina je koristila reket bez logoa Joneksa, a to je opravdala time da ljudi iz Joneksa rade na novom modelu reketa za nju. Šta se u međuvremenu desilo, verovatno nikada nećemo saznati, a očekuje se da će Karolina ponovo početi da koristi Babolat rekete, sa kojima je i ostvarila najveće uspehe u svojoj karijeri.

Janko i Biljana postaju roditelji!

Ono što su domaći mediji preneli juče kao vest “iz dobro obaveštenih izvora”, danas je potvrdio Janko Tipsarević na svom Fejsbuk profilu. Prvo dete za Tipsareviće je na putu, Kurir piše da je Biljana u 4.mesecu trudnoće, a oni su u braku tri godine. Janko ove nedelje igra u Bogoti, gde je slobodan na startu.

Viktor Troicki

Viktor Troicki provod

Viktor u provodu

Na otvaranju bašte “Biber lounge” pojavio se srpski teniser Viktor Troicki. On je bio u društvu drugara, a njegov ljubavni život je opet u interesovanju domaćih medija, koji tvrde da je Viktor raskinuo sa dugogodišnjom devojkom Sunčicom, a da je nova devojka “vlasnica hotela”.

Povratak Gonzalesa?

Fernando Gonzales se skoro povukao iz profesionalnog tenisa, ali postoji mogućnost povratka u isti! Kako sam ističe, povratak je moguć samo kako bi igrao dubl i to sa mladim Kristijanom Garinom. Povod su Severnoameričke igre koje se naredne godine održavaju u Santjagu.

Baštad u seriji 500?

ATP turnir u Baštadu mogao bi da bude promovisan iz kategorije 250 u 500  od sezone 2015. Navodno, jedan od jedanaest turnira iz te serije ima finansijskih problema i moraće da pređe u seriju 250, dok bi njegovo mesto mogao zauzeti upravo Baštad.