Zagrevanje

Novakovo zagrevanje u mecu prvog kola protiv Paola Lorencija trajalo je nesto vise od jednog seta. Negde od trenutka kada je Novak poveo sa 2-0 u drugom setu, nestali su svi problemi, vezani servis pre svega, uzrokovani delom i vremenskim uslovima sto je i Novak istakao posle meca. Naravno zbog razlike u kvalitetu ti pocetni problemi se nisu odrazili na krajnji rezultat, 6-2 6-0 6-0. Realno i surovo.

Sve sto je Lorenco uspeo da napravi u ovom mecu je da povede sa 2-1 uz brejk prednosti, ali se na kraju ispostavilo da je to bio i njegov poslednji gem u mecu. Novak je sa druge strane, posle pocetne nesigurnosti, odigrao dobar mec i za sebe i za publiku. Bilo je tu lepih poteza, puno izlazaka na mrezu i to veoma uspesnih, pa se moze reci da je premijera za ovogodisnje izdanje na AO bila uspesna u svakom smislu.

Sledeci Novakov protivnik je Kolumbijac Hiraldo, koji je bez problema pobedio drugog Italijana, Matea Violu, koji je izbacio Dusana Lajovica u prvokolu kvalifikacija. Hiraldo i Novak su se do sada sastali samo jednom, na RG 2007. godine, kada je Novak dobio meč u tri seta.