Zabrinjavajući poraz Jelene Janković

Ovogodišnji Australijan open ne ide dobro po srpske teniserke, jer su već tri ispale na startu turnira. Jelena Janković je kao 15. nosilac poražena od Timee Bačinski sa 6-1, 6-4. Švajcarkinja je pre ovoga turnira igrala finale Šendžena, dok je naša teniserka poražena na startu Sidneja. 

U prvom setu Bačinski je bila superiorna i prepustila je Jankovićevoj samo jedan gem. U drugom setu viđena je nešto ravnopravnija borba, ali Jelena nije imala nijednu brejk loptu. Neverovatno kako je loše igrala Jelena na servisu protivnice, za razliku od Švajcarkinje koja je u svakom servis gemu Jankovićeve imala bar po jednu brejk prliku.

Švajcarkinja je u prvom i trećem gemu drugog seta propustila ukupno tri brejk šanse, ali je na vreme napravila ključni brejk za vođstvo 5-4. Tu je bio kraj, pošto u narednom gemu Bačinski nije izgubila ni poen. Jankovićeva je meč okončala sa devet vinera i 29 grešaka, a ovo joj je prvi put u karijeri da ne prođe makar do drugog kola u Melburnu.

Ovaj poraz može biti zabrinjavajući za Jelenu jer je već naglašavala da je razmišljala o završetku karijere. Ipak, našoj teniserki ostaje dubl gde igra u paru sa Para Santonjom, a protivnice u prvom kolu biće im Jans-Ignatik/Klepac.