ATP/WTA Sidnej: Porazi Ane i Dušana, pobeda Jelene

U drugoj nedelji nove sezone, četvoro predstavnika Srbije prijavilo se za učešće na turniru u Sidneju, Australija. Na žalost, na samom startu, njih dvoje je završilo učešće.

largeimage_636

Na  turniru kod muškaraca, ATP 250 kategorije, učestvuju Dušan Lajović i branilac titule Viktor Troicki.
Dušan je napustio turnir već u kvalifikacijama. Nakon što je bio bolji od domaćeg tenisera Majeza Jupitera Erliha, očekivano ubedljivo, sa 6-2, 6-1, Dušan je naišao na 4. nosioca kvalifikacija, Nikole Maia iz Francuske. 
Francuz je slavio u tri seta, rezultatom 7-6, 3-6, 6-2 i tako poravnjao H2H sa srpskim teniserom.

ViktorTroicki je u prvoj rundi slobodan, a u drugoj će igrati protiv Milmana ili Robreda.

Dobitnica specijalne pozivnice za učešće na Premijer turniru u Sidneju, Ana Ivanović, nastavila je sa lošim izdanjima u Australiji. Nju je ponovo pobedila Karolina Pliškova iz Češke u dva seta, 4-6, 2-6. Čehinja polako postaje još jedna u nizu teniserki koja čim veže dve pobede protiv Ane, postaje joj prepreka na koju se stalno spotiče.


Jelena Janković ostavila je iza sebe poraz u tri seta u Brizbejnu i sigurno slavila protiv američke teniserke Koko Vandevej, koja je poslednja tri puta dobila pobedila Jelenu. Rezultat je bio 6-3, 6-4.
U prvom setu Jankovićeva je bila sigurna, dok je u drugom viđeno par mini preokreta. Jelena je povela 3-1, zatim Koko 4-3, da bi Srpkinja vezala poslednja tri gema i slavila. 

U narednoj rundi Jelena će igrati protiv Sare Erani, koja je bila bolja od Karle Suarez Navaro. Jelena protiv Italijanke ima odnos pobeda i poraza 2-3, s  tim što je dobila poslednji meč, igran u oktobru u Džuhaju.