WTA pregled 6. nedelje

Na WTA turu u šestoj nedelji sezone održana su dva turnira. Jedan je bio Premijer turnir u Sankt Petersburgu, a drugi Internacional na Tajvanu. Na oba turnira 1. i 2. nositeljka su stigle do finala.

U finalu turnira u Rusiji su se  našle jedna veteranka i jedna zvezda u usponu. Roberta Vinči obezbedila je debitovanje među 10 najboljih na svetu, osvojivši titulu protiv još jedne teniserke koja će se prvi put naći među 10 najboljih, Belinde Benčič. Italijanka je tako sa 33 godine postala najstarija teniserka koja se prvi put našla u top 10, dok je Švajcarkinja prva tinejdžerka kojoj je to pošlo za rukom još od 2009. godine, kada je to učinila Karolina Vožnjacki.

Roberta je slavila u dva seta, 6-4, 6-3, i ovo joj je najveća titula i  ukupno deseta u karijeri. Belinda ostaje na dve titule iz šest finala, a obe te titule bile su prošle godine, Premijer i Masters kategorije.

Na turniru u Kaošiungu, Internacional kategorije, Amerikanka Venus Vilijams očekivano je  savladala Misaki Doi iz Japana u dva seta rezultatom 6-4, 6-2. Bio je ovo 49.trofej  za Venus u karijeri, a čak 79. finale. Doi je ostala na 1-1 u WTA finalima.