WTA: Novi dublovi u 2015

Još samo nedelju dana je ostalo do nove teniske sezone, a u zenskoj konkurenciji novi dubl timovi oprobaće se u 2015. godini. Da li će se nastaviti dominacija Sare Erani i Roberte Vinči ili će neki novi dubl uspeti da im poremeti planove videćemo u novoj sezoni…

Mi vam predstavljamo nove dublove koji će konkurisati za mesto na završnom turniru u Singapuru 2015.

Suvej Hsieh/Sanja Mirza

Dve najveće dubl zvezde azijskog tenisa igraće zajedno u novoj sezoni. Tokom ove godine Hsieh je igrala u paru sa Peng, dok je Mirzi partnerka bila Klara Blek. Njih dve se odlično poznaju i biće velika pretnja najboljim teniserkama. Igrale su jednom zajedno i to 2010. godine na ITF turniru.

Karolin Garsija/Katarina Srebrotnik

Kombinacija mladosti i iskustva moze biti dobitna kombinacija. Slovenka je u karijeri osvojila 35 WTA titula sa 12 različitih partnerki, dok je Garsija igrala 4 finala sa četiri različite partnerke. Njih dve do sada nikada nisu igrale zajedno pa će im biti potrebno određeno vreme da se uigraju.

image

Andrea Hlavačkova/Lucija Hradecka

Ove Čehinje su u periodu između 2008 i 2013 osvojile zajedno 11 WTA titula uključujući Rolan Garos i US-open, a igrale su još 7 finala, između ostalog i Vimbldon, OI, USO i WTA finale 2012. Njih dve su zajedno odigrale preko 200 mečeva i imaju skor 162-56. Da li će uspeti da dođu do treće velike titule?

Alja Kudrjavceva/Anastasija Pavljučenkova

Novu ruski dubl za novu sezonu moze doneti odlične rezultate. Alja je tokom ove sezone igrala sa Anastasiom Rodionovom, a vrhunac su dostigle na kraju sezone kada su igrale polufinale u Singapuru. Pavljučenkova je osvojila 4 WTA titule od toga tri Premijer, dok Kudrjavceva ima osam. Njih dve su zajedno nastupale na nekoliko turnira u 2007. i 2008. i imaju skor 11-2.

Anastasija Rodionova/Arina Rodionova

Sestre Anastasija i Arina ponovo će igrati zajedno nakon duzeg vremena. Imaju skor 30-26, a najveći uspeh su napravile 2010. kada su igarale finale Kuala Lumpura. One će se pridruziti karavanu sestara u dublu, među kojima us sestre Vilijams, Kičenok, Pliškove, sestre Agnješka i Uršula Radvanjska.

Bliže se Olimpijske igre u Riju 2016, pa je sve veći broj dublova sastavljenih od igračica iz iste zemlje. Pored već poznatih kombinacija Erani/Vinči, Makarova/Vesnina, Hlavačkova/Hradecka, Kudrjavceva/Pavljučenkova, Navaro/Muguruza, tu su još Grenefeld/Gerges, Kukalova/Cetkovska, Hingis/Benčić (mada njih dve još uvek nisu sigurne)… Da li će Srbija već ove sezone imati neku kombinaciju kao priprema za OI?

Takođe, neke teniserke su ostale bez dubl partnera za novu sezonu. Takav primer su Šuaj Peng, Kveta Peške, Klara Blek, Monika Nukolesku.